Milan Novák

„Mazaný Filip" je zpět

19. 11. 2009 15:44:09
Praha 1 má nového starostu. Údajně špatně hospodařícího Hejmu nahradil ve funkci bývalý pražský radní Filip Dvořák, který se „proslavil" hned několika finančními kauzami a podezřením z korupce. Před sedmi lety, když odcházel z pražské radnice, se přitom dušoval, že s politikou skončil a oháněl se „onkologickým onemocněním".

 

V červnu 2007 už dostal od svých přátel z ODS - tehdejšího ministra zemědělství Gandaloviče - slušnou trafiku v podobě místa v dozorčí radě českobudějovického Budvaru - Bůh ví, kde k tomu vzal kvalifikaci - a dnes je zpátky i v pražském politickém „rybníce".

Pro neznalé připomínám:

- v roce 2001 pod jménem svého otce získal od firmy Navatyp za poloviční cenu víkendový byt ve Špindlerově Mlýně a následně firma získala od Magistrátu zakázky za více než 200 miliónů korun

- pokusil se získat nelegálním způsobem luxusní byt v centru Prahy v Pařížské ulici - majitelce „půjčil" 4 milióny korun a měl ho pak koupit oficiálně za 500 tisíc. Po reportáži ČT z transakce sice sešlo, ale Dvořák se musel zodpovídat finančním u úřadu, zejména ze skutečnosti, odkud vzal při svém platu radního ony 4 milióny (podrobnosti zde )

- z vlastní zkušenosti také připomínám Dvořákem prosazenou nejméně dvakrát předraženou rekonstrukci bývalého sídla Svazu žen v Panské ulici

Na co se teď Praha 1 má opět těšit?

Autor: Milan Novák | karma: 16.94 | přečteno: 1003 ×
Poslední články autora