Mladí komunisté opět na scéně!?

Tak mladí bolšáni mají opět volné pole. Soud zrušil jejich zákaz a lze očekávat, že i na zdejším blogu se objeví výplody jejich chorobných mozků. Mám z toho ale smíšené pocity: na straně jedné sice s rozhodnutím soudu souhlasím - protože demokracie je nedělitelná a jak kdysi říkal Voltaire „Nesouhlasím s tebou, ale budu vždy bojovat za to, abys to mohl říkat" - na straně druhé mě už jen skutečnost, že po 40 letech tragických zkušeností existují nějací mladí komunisté, irituje a přivádí v úžas.

Bohužel, i když historie už semlela kdejakou sociálně-společenskou teorii, vždy se najde někdo, kdo opráší nějaké staré ideologické haraburdí a představí ho znovu světu - ať už se jedná o monarchisty, různé směry věrouky, fašisty všech odstínů (že pane Vandas!), anarchisty, konzervativce, komunisty - ve jménu Jediné pravdy (pochopitelně, že té své). Nic proti tomu, každý má právo na svůj názor a žádný připitomělý zákon nebo zpolitizovaný úřad tomu nezabrání. Má to ovšem jednu zásadní podmínku - nesmí při tom jít komukoliv o život. Takže se těm Mladým komunistům vlastně divím - jak chtějí získat lidi pro svůj záměr, když jejich dědové zanechali všude po světě milióny mrtvol? Nemyslím ve válkách či při revolucích, ale doma v rámci „boje s třídním nepřítelem", při „převýchově na nového člověka" apod.

Milí členové a sympatizanti KSM, rozpusťte se raději sami! Pro život této země nepřinášíte nic nového a pozitivního, vaše myšlenková výzbroj už je bez munice, což vám vaši koryfejové z KSČM jaksi zamlčeli. Skončíte na stejném okrajovém smetišti, jako fašisté a další už jmenovaní. Věnujte se raději poznávání světa v celé jeho složitosti nebo smysluplné práci, ale hlavně se střezte jakékoliv ideologie, i když se bude tvářit sebespravedlivěji! Vaši otcové a dědové vám budiž zářným varováním! V opačném případě se stáváte jen řitními alpinisty vykuků z ulice Politických vězňů...

Autor: Milan Novák | středa 27.1.2010 16:19 | karma článku: 17,03 | přečteno: 1295x
  • Další články autora

Milan Novák

Za schvalování atentátu na ……

29.9.2012 v 15:04 | Karma: 28,96

Milan Novák

Nečas pohřbil sebe i ODS

20.12.2010 v 20:00 | Karma: 6,72

Milan Novák

Kdo (ne)podrží v úterý vládu…?

20.12.2010 v 9:34 | Karma: 13,89
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik