Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Viktor-Č

22. 3. 2009 1:12
Cože?

Plíživá fašizace? Spíš návrat zdravého rozumu.   

0 0
možnosti
V

vagabund1

21. 3. 2009 18:00
Tolerance

Je jistě dobré vědět jaké jsou dějiny jednotlivých kultur. Co je ale mnohem důležitější a co především většinu lidí zajímá je jak se chovají lidé v té či oné kulturní oblasti teď. Jsou lidé v zemi odkud k nám přicházejí tolerantní k jiným náboženstvím nebo k nevěřícím? Mohou přestoupit na jinou víru ? Může si mladý člověk narozený v rodině která vyznává určitou víru svobodně zvolit v co bude nebo nebude věřit? Mají v jejich zemi duchovní právo řídit světské záležitosti? Tolerují jinou sexuální orientaci ? Jaká jsou v zemi odkud přicházejí práva žen ? Smí si žena narozená v muslimské rodině vzít za muže křesťana aniž by on musel změnit náboženství? Smí své děti vychovávat k náboženství na kterém se oni dva dohodnou? Atd.

0 0
možnosti
MN

lunak

21. 3. 2009 18:08
Re: Tolerance

Souhlasím, ale o tom ten článek nebyl. Teprve se připravuje. Nejdříve bylo nutné zamíst před vlastním prahem...

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

21. 3. 2009 15:19
Hezký obličej, takovy přívětivý

Na článku se mi nejvíc líbil portrét autora s přívětivým výrazem ve tváři.

0 0
možnosti
MN

lunak

21. 3. 2009 15:31
Re: Hezký obličej, takovy přívětivý

od některých lidí se jiná reakce ani nedá očekávat. Spíše horší... Takže díky :-)

0 0
možnosti
TM

incomming_message

21. 3. 2009 15:00
jste úplně mimo - typický multi kulti aktivista

po staletí tu vznikalo na určitých základech, jako je křesťanství, římské právo a podobně(ale i s významným přispěním obzvláště umírněného judaismu), něco co se stalo velmi atraktivní pro tyto přistěhovalce. Ekonomicky i tolerancí. Ti ve své domovině právě díky islámu, právu šaria a všeobecné netoleranci nedokázali nic podobného vybudovat, respektive islám dokázal zadusit velmi slibně se rozvíjející arabskou a perskou kultůru. Proto tam žijí v tak primitivních podmínkách. Tito přistěhovalci pak chtějí tyto příčiny své zaostalosti zavádět v Evropě a ostatním rozvinutém zbytku světa. Tomu se prostě musí zabránit a netolerovat je. To není fašizmus, ale boj o přežití.

0 0
možnosti
MN

lunak

21. 3. 2009 15:15
Re: jste úplně mimo - typický multi kulti aktivista

Taky jeden co ani nezná základní školní dějepis... V minulosti býval islám vůči jiným náboženstvím daleko tolerantnější než křesťanství. Také se nemůže pochlubit upalováním čarodějnic a podobnými excesy. A islámská kultura v jisté době tu křesťanskou o dost převyšovala. Co jste myslel tím obzvláště umírněným judaismem? Znáte taky nějaký agresívní? Ale zpátky k islámu - dnes je tomu samozřejmě jinak, ale článek o islámském fašismu napíšu také, jen ještě potřebuju pár dalších podkladů.

0 0
možnosti
B

BlackHororMovie

21. 3. 2009 14:30
multikulti

hnus!Rv

0 0
možnosti
PHO

Pavel Heichler osobně

21. 3. 2009 14:44
Re: multikulti

R^ Love nacionalism, hate multikulti!

0 0
možnosti
V

vagabund1

21. 3. 2009 14:22
Proč ?

Ano i v české společnosti sílí extremistické skupiny. Je třeba se ptát proč. Jednoznačně proto že současná politická garnitura (a to jak pravá tak i levá)nejen v česku ale i v celé Evropě prosazuje proti vůli většiny obyvatel privilegia pro lidi kteří nic společnosti nepřinášejí a naopak od ní chtějí jen brát. Navíc nerespektují kulturní tradice tohoto prostoru. Současní „ochránci lidských práv“ chtějí abychom byli tolerantní k netolerantním lidem a skupinám. Příklon k extremismu je potom spíš ze zoufalství než ze zlé vůle.

0 0
možnosti
MN

lunak

21. 3. 2009 14:36
Re: Proč ?

Myslíte, že mnohaměsíční pobyt v přistěhovaleckém táboře je privilegium? A o tom respektování kulturních tradic - přinejmenším o nich většinou nic nevědí a lidé podobní některým zdejším diskutérům (a je jich dost) jim třeba jen elementární snahu znechutí hned na počátku.

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

21. 3. 2009 14:17
Prafašismus či realismus?

Pokud je prafašismus obavou z nesmyslné imigrační politiky a strachem o vlastní budoucnost a identitu, jsem zřejmě prafašistou. To, že jste v podstatě napsal ve svém článku, že zájmy potencionálních přistěhovalců mají převažovat nad zájmy tuzemského obyvatelstva považuji za drzost a vaší nesvéprávnost. To je totéž, jako kdybyste si nemohl zvolit nájemníka do svého vlastního domu podle svých kritérií (aby se choval slušně, platil včas nájem, udržoval pořádek apod.), ale musel se podřizovat přáním kohokoliv, kdo přijde. Jak dopadli s podobnou přistěhovaleckou politikou v jiných státech je známé a opakovat chyby je pouze známka stupidity. Pokud jde o osoby z jiného kulturního prostředí, už principiálně neschopné asimilace do naší společnosti, nemají u nás co pohledávat. Základní principy, tohoto státu jsou zakotveny v ústavě, která je nejvyšším zákonem. Když je pro ně nemožné tyto principy dodržovat, staví se tím prostě sami mimo zákon a jako s takovými se s nimi musí jednat.

0 0
možnosti
MN

lunak

21. 3. 2009 14:30
Re: Prafašismus či realismus?

Bylo to myšleno tak, že když třeba ve Vietnamu na ambasádě posuzují žádost o pracovní vízum do Česka, dají přednost třeba aparátčikovi komunistů, jen když má vzdělání potřebné pro nás, zatímco odpůrce režimu ze stejné země po ročním čekání na azyl to už nevydrží a nechá se zaměstnat načerno a český úřad ho chce poslat násilím domů, i když mu tam hrozí nejméně vězení. Kdyby se tak chovali například Švýcaři vůči českým emigrantům, tak by byla česká vězení přeplněná. V českém přistěhovaleckém zákoně chybí prvky elementární lidské solidarity a slušnosti. Co se týče tzv. chyb ostatních států - Česko nemělo kolonie,proto se ani nemůže dostat do stejné situace. Nebo třeba Francie, když přijala desetitisíce Alžířanů, kteří v alžírské válce bojovali pro Francii proti svým soukmenovcům a hrozila jim zato smrt? Běžte s takovými názory k šípku!

0 0
možnosti
PS

Paroubkovy slzy

21. 3. 2009 14:13
Proč si asi Paroubek za svého Goebbelse vybral

nácka Ratha, který veřejně deklaroval svůj obdiv k metodám Adolfa Hitlera?

0 0
možnosti
PHO

Pavel Heichler osobně

21. 3. 2009 13:48
Je skvělé, že se opět začínají

objevovat politické strany, které staví na nacionalismu a na skutečných hodnotách, které dnešní pokřivené neoliberální a pseudohumanistické parlamentní strany nemůžou nabídnout. 

Jen bych trochu změnil toto: prasečí hlava na vratech mešity - islám vyzývá k fyzické likvidaci "bezvěrců", proto u nás nemá žádná mešita vůbec co pohledávat... Pouliční válka v litvínovském Janově - řádně ohlášená a povolená demonstrace byla napadena policií ČR, tudíč pouliční válka ano, ale pouličná válka policajtů proti legální demonstraci... Antisemitské pochody v Plzni - nešlo o antisemické pochody, ale o antisionistické pochody a sionismus, rasismus židů vůči nežidům je stejný případ jako islám - nemá v Evropě co dělat a měl by být navždy z Evropy vykořeněn!

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik