Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

2. 11. 2009 0:31
Tak co?

Už víte, aspoň, jaký je vztak mezi rotačním pohybem a gravitační dilatací času, Vy experte?

0 0
možnosti
PH

pehosaman

1. 11. 2009 23:19
Lež se nestane pravdou opakováním

Ani pokud někdo napíše, že džihád je svatá válka, není to pravda. Válka je oprávněná, neoprávněná ale nikdy není svatá. To je ta opakovaná lež. Podívejte se aspoň na význam slova, než něco napíšete.

0 0
možnosti
J

jjs

12. 8. 2009 15:19
Hitler hlásící se ke katolicismu

Co je to za Boha, který má radost z toho, že se lidé pro něho trýzní! Celá věc je velice jednoduchá: Pámbíček dává předpoklady pro spáchání hříchu; když to konečně klaplo za pomoci ďábla, použije panny, aby porodila člověka, který spasí lidstvo svou smrtí! Mohamedánství by snad ještě dokázalo nadchnout pro své nebe. Ale když si představím to nudné křesťanské nebe! Na zemi má člověk svého Richarda Wagnera, ale nahoře slyší jen aleluja a nevidí nic jiného než palmové ratolesti, batolata a starce. Křesťanství je tím nejšílenějším výplodem lidského mozku, výsměch všemu božskému. Černoch se svým fetišem je vysoce nadřazen tomu, kdo vážně věří v zázrak Převtělení." (Adolf Hitler, Monology, s. 118)

0 0
možnosti
TV

tomtop

24. 6. 2009 12:37
booože

vzhledem k tomu, že jsem religionistiku studoval, v prostředí různých církví se díky svým přátelům pohyboval, mohu l tomu napsat jediné - pán je zcela mimo. Ani na jeden odstavec nedokážu kývnout ... kdo má trochu přehled, asi bude souhlasit ....

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

12. 8. 2009 15:29
Re: booože

Souhlasím. Jeho ahistorickým exkurzím do vztahu katolické církve a fašismu se lze jen smát... :-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

23. 6. 2009 15:21
snuska bludu!

vyvracet to vetu po vete je nadlidsky ukol...

"pozadavek cirkve na bezdůvodné vyvyšování tzv. křesťanských hodnot nad ostatní světonázorové směry" -zijete v oblasti krestanske kultury, chcete-li muslimske hodnoty, v SA vas uvitaji.

"nacismus s jeho pohanskými starogermánskými mystérii" -byl vyslovene proti krestanstvi a jestli ho krestanstvi zrodilo, pak pouze trucformou, popiranim a negovanim staropohanskych bludu jej v naccich vybudilo.

"Pro většinu katolické církve byla druhá světová válka předehrou k hlubšímu a důležitějšímu boji proti ateistickému komunismu"-bohuzel ano, lec zcela se tomu divit nelze-na pokusu o napadeni a zniceni sovetskeho ruska nevidim nic zleho. bohuzel vsak byly nemeckem napadeny i zapadni zeme a vrazdeni krestane a zide :(

obecne ma cirkev a fasiste spolecneho JEN to, ze chteji spolecnost na tradicnich hodnotach. tento prunik zajmu je velmi nestastny, protoze posiluje i nelidske vlastnosti fasismu.hitleruv katolicismusbyl ucelovy jako paroubk.socialsm

0 0
možnosti
MN

lunak

23. 6. 2009 15:46
Re: snuska bludu!

ad 1. Nejsou jen náboženské světonázorové sněry... A nežiju v oblasti křesťanské kultury, ta byla v podstatě vymýcena komunisty

ad 2. O sporech nacistů a katolické církve jsem přece psal. Šlo spíše o přímé spojenectví s fašistickými režimy celé Evropy.

ad 3. Lpění na "tradičních" hodnotách ještě nepředpokládá fašismus. Fašistické jsou ale způsoby, jak tohoto cíle chtějí fundamentalisté dosáhnout a jejich vymezení vůči "bezvěrcům". To se týká všech náboženství, nejen křesťanství. Proto můžu považovat katždého fundamentalistu za fašistu.

0 0
možnosti
RK

McCorner

19. 6. 2009 0:08
Otázka pro autora

Můžete mi prosím napsat proč si myslíte, že ten pojem náboženského

fundamentalismu se nevýhýbá prakticky žádné ze současných věrouk

s výjimkou buddhismu?

0 0
možnosti
MN

lunak

19. 6. 2009 8:13
Re: Otázka pro autora

Myslím, že jsem to v článku zdůvodnil. A proč ne budhismus? Protože v zásadě nejde o náboženství v pravém slova smyslu (Budha byl jedním z prvních ateistů, viz můj článek http://milannovak.blog.idnes.cz/c/52289/Apologetika-neviry.html) - pouze jeho tibetská forma, mahajánová, připouští zbožštění zakladatele a některých -lámů, i když nic se nevynucuje násilím a náboženská tolerance budhistů je pověstná.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 6. 2009 20:54
Paráda

Jdu se přihlásit, nemáte adresu?

0 0
možnosti
H

hash55

18. 6. 2009 19:43
hezkej clanek

A tady je reseni, vsehcny panbickare, hlavne zidokrestany zlikvidovat:-)

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 6. 2009 20:57
Re: hezkej clanek

Ty ses dal k levičákům a kamarádíš teď s Kocábem?

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

18. 6. 2009 19:33
jehova

Jehova už přišel, SANTA MILANNOVAK, dříve kriminál, nyní blázinec.;-D

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

18. 6. 2009 19:24
Hmm

Takže to, že si myslíme, že naše křesťansko- židovská civilizace je lepší, je fašizmus. Dobrý, hlavně že homosexuálové, až tady budou vládnout imáni budou žít plnohodnotný život. Už jim to přeju.;-(

0 0
možnosti
MN

lunak

18. 6. 2009 19:29
Re: Hmm

Tato civilizace - myšleno současná - je taková i přes všechny "křesťansko-židovské" obstrukce. V době vlády prelátů a křesťanského (nebo židovského, islámského a dalších) názoru na svět bych opravdu nechtěl žít. Teprve sekulární společnost se má šanci svobodně rozhodovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik