Co se (možná) včera na Hradě Hájkovi zdálo...

Píše se 25. únor roku 2018. V 10 hodin dopoledne Česká republika uzavřela neprodyšně hranice a vyhostila všechny cizí státní příslušníky. Na nádvoří Pražského hradu stojí dvě mobilní raketová odpalovací zařízení se střelami středního doletu a s jadernými hlavicemi namířenými na Brusel. Český prezident Hájek se v projevu odvysílaném většinou světových televizních stanic obrací k české veřejnosti s požadavkem na obnovení ztracené suverenity. Podle jeho slov se všechny dosavadní vlády a prezidenti - mimo otce české státnosti Klause - zpronevěřili svému národu a zaprodali ho cizákům, lhostejno jakého původu.

ETK

 

„Od této chvíle začíná běžet 48 hodinové ultimátum zbytku světa a především zbolševizované Evropě, aby uznali naši svrchovanost a vůdčí úlohu myšlenek největšího génia lidské historie - Václava Klause," hřímalo z reproduktorů umístěných vedle velkoplošných obrazovek ve všech větších českých městech. Dav shromážděný na Staroměstském náměstí a povzbuzovaný kordónem policistů s elektrickými obušky vypukl v jásot.

Mezitím zvláštní jednotky Bezpečnostní a informační služby zatkly všechny potencionální odpůrce české svrchovanosti v čele s Václavem Havlem, jemuž byla ze zdravotních důvodů přidělena samostatná cela bez okýnka a psacích potřeb. „Žádné dopisy Dáše už nebudou," uchechtnul se bachař Žába, který Havla znal už Borů.

Ve světových metropolích vypukají protičeské demonstrace. Rozezlený dav napadl štáb režiséra Formana, který v ulicích Paříže natáčel historickou fresku o J. P. Maratovi. Formanova slova, že je americkým občanem, se nesetkala s kladnou odezvou. Několik starších dam do něj mlátilo deštníky a vykřikovalo, že „celá Amerika jsou jen čeští bastardi".

Zasedá Rada bezpečnosti OSN. Evropští představitelé žádají přijetí radikálních kroků, ale narážejí na veto Ruska a Číny....

O 24 hodin později

Česká policie zadržela po divoké přestřelce 6 agentů britské MI5 a francouzské Deuxieme Bureau, kteří se pokoušeli zničit odpalovací zařízení obou jaderných raket na Hradním nádvoří... Celé akci z povzdálí přihlížel stařec mladistvého vzhledu a mumlal si: „Falešná, skrz naskrz falešná Evropa...".

(autor se omlouvá, že v příspěvku použil syžet scénáře dodnes trezorového filmu Štěpána Skalského Agent z Vaduzu, ale vzhledem k okolnostem vystoupení hradního vizemluvčího Hájka, mu připadal příhodný)

Autor: Milan Novák | čtvrtek 5.11.2009 16:37 | karma článku: 23,51 | přečteno: 1408x
  • Další články autora

Milan Novák

Za schvalování atentátu na ……

29.9.2012 v 15:04 | Karma: 28,96

Milan Novák

Nečas pohřbil sebe i ODS

20.12.2010 v 20:00 | Karma: 6,72

Milan Novák

Kdo (ne)podrží v úterý vládu…?

20.12.2010 v 9:34 | Karma: 13,89