Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

MirosPikos

4. 6. 2009 14:42
Rasismus vůči cikánům je nesmysl

Jak může být někdo rasismus, když nemá rád špinavé povaleče šikanující ekonomicky aktivní lidi? Cikáni jsou národnostní menšina, nikoliv rasa - takže nelze mluvit o rasismu. Maximálně o tom, že někdo nesnáší národnostní menšinu a má pro to spoustu racionálních důvodů. Takže jestli je nějaký rasismus mezi námi a cikány, pak lze mluvit leda o rasismu z cikánské strany.

0 0
možnosti
O

ooo121

4. 6. 2009 14:42
Pro autora, deza-conku a další

Chyťte se s milými nepřizpůsobivými za ruce a kočujte společně - a nebo jim můžete každému ještě něco připlatit ze svých výplat, když jsou ti chudáci u nás tak diskriminovaní. Nastěhujte si je do baráku, nebo se nastěhujte k nim, ale váš pokřivený názor nikomu racionálně uvažujícímu nevnutíte. Budete stejně všude za pitomce - i mezi nima. Sbohem

0 0
možnosti
M

myshmother

4. 6. 2009 14:45
Re: Pro autora, deza-conku a další

Osobně myslím, že člověk pod nickem Dezo-Conka je bílý jak padlý sníh a je to jen jeden z typických internetových provokatérů a prudičů, kteří se běžně na diskusích objevují .

0 0
možnosti
E

evon

4. 6. 2009 14:41
Už jste někdo někdy v životě viděl

cikánskou maminku kupovat svým dětem v papírnictví pastelky, aby uměli držet tužku v ruce a neměli problémy, až půjdou k zápisu do 1. třídy? Nevím, jestli je to oční vada, ale cikánku v papírnictví jsem teda JEŠTĚ NIKDY V ŽIVOTĚ NIKDE NEVIDĚL. Pokud někdo z vás ano, napište mi to, prosím. Jinak jsem nucen zůstat u svého názoru, že taková věc je něco jako sedmihlavý drak, taky ho vidíte jen poměrně zřídkakdy ;-D A o čem to asi vypovídá, vážený autore?:-)

0 0
možnosti
JN

dajana.p

4. 6. 2009 14:50
Re: Už jste někdo někdy v životě viděl

Jak už jsem tu psala, dneska jsem jela tramvají, kterou řídil cikán. To je podle mě něco, jako sáňky v létě. Klobouk před ním dolů. Být takových jako je on většina, tak tu neplkáme pod takovýmhle pit.omým článkem.

0 0
možnosti
JJ

Jen jeden?

4. 6. 2009 14:39
jak to je?

Já vám neví, ta redaktorka podle autora nekradla, platila daně, nemá dluhy? Jak to ví? Nebo se pouze domnívá. Já jen vím, že ta redaktorka si vzala dovolenou, po týdnu napsala e-maila z Kanady, že emigruje a žádá nadřízenou o půl roku neplaceného volna. To je porušení pracovní smlouvy jako vyšité, měla by dostat okamžitý vyhazov a ne se jí omlouvat. tyto údaje jsou z rozhovoru s její nadřízenou na ČT 1.:-©

0 0
možnosti
ZD

kichot

4. 6. 2009 14:44
Re: jak to je?

To je presne ono, kazdej jinej by okamzite dostal vyhazov, ale na Romku se bude milostive cekat s mistem, kdyby si to treba nahodou nerozmyslela...

0 0
možnosti
J

Jančara

4. 6. 2009 14:39
Vyhrožování.

Ten závěr článku si zahrává s vyhrožováním. Když nebudou mít na jídlo, protože nebude na jejich velkorysé dávky, příjdou si ke mě domů. Ten autor je "divný";-€.

0 0
možnosti
C

cpud2

4. 6. 2009 14:38
Delate si srandu asi, protoze...

Zkousel nekdo z vas nekdy zamestnat roma? Delal nekdo s nejakym? Ja jo a diky tomu vam neco povim. Nemaji o sobe vubec valne mineni. Kdyz zjisti, ze jeden z nich maka, tak se ho nakonec na nejake jejich oslave snazi obrat o cokoliv.  Vsechna cest tem co makaji a funguji jako ostatni bily, cerni, zluti nebo zeleni. TO je fuk. Ti co normalne funguji se prestali s ostanimi stykat. A proc? Oni nechteji aby vubec nekdo z jejich rodiny vedel kde bydli a co delaji, protoze sami vi moc dobre co nasleduje. Doprdele to je malo opravenych bytu, soc. davek co dostavaji a proc? Kdyz nezaplatim najem, elektrinu, tak jdu na ulici. A co muzu kde hulakat? Kdo me co da? Kazdej se na me vysere. Procitnete uz hergot! A pro ty co budou odpovidat radoby inteligentni argumenty, rikam znovu:"Najdi roma co chodi do prace a zeptej se ho na vsechno co chces vedet. Az budes aspon znat jednu odpoved od jednoho pracujiciho roma tak tady pis pitomosti!

0 0
možnosti
MN

lunak

4. 6. 2009 14:42
Re: Delate si srandu asi, protoze...

Jako stavbyvedoucí jsem je zaměstnával. Stejně tak Ukrajince, Moldavce, Bělorusy. Žádný podstatný rozdíl jsem nezaznamenal. Romové byli ale o něco dražší.

0 0
možnosti
LH

Horle

4. 6. 2009 14:35
Nesouhlasím, většina Čechů nejsou rasisté

Vždy jsem si myslel, že spíše ano, ale vítězství 2 romských zpěváků v celostátní pěvecké soutěži, nebo úspěchy Gipsy.cz mě přesvědčují, že rasisté nejsme.

Jde však o to, že instituce stát/město/policie atd nejsou schopny se dostatečně vypořádat s lidmi (a vůbec nezáleží na barvě pleti), kteří nejsou ochotni plnit základní povinnosti a dodržovat zákony. Je pravda, že mezi těmito lidmi je Romů velký počet, Navíc,  enormní zájem o romskou problematiku a snaha o nediskriminaci vede k opačnému cíli. Neromové mají pocit, že zatímco oni zákony dodržovat a závazky plnit musí, zatímco Romové ne. Naopak některé Romy antidiskriminační opatření vedou k mylné domněnce, že si opravdu mohou dělat, co chtějí.

Vše je v lidech, já znám  řadu  slušných a pracovitých Romů a tito lidé nemívají problém s rasismem.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 6. 2009 14:38
Re: Nesouhlasím, většina Čechů nejsou rasisté

To ještě neznáš mne;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZK

armyshop

4. 6. 2009 14:32
Autore

Cikány nevyhání rasismus, ale vyčůranost, ale vysvětlovat vám to  nemá cenu.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 6. 2009 14:34
Re: Autore

Mě nevyženeš ani ty:-(R^

0 0
možnosti
E

evon

4. 6. 2009 14:31
To myslíš vážně...???

:-©:-©:-© Napiš taky ještě něco o tom, že většina cikánů nežije chudě ze sociálních dávek, jak se nás tady snažíš oblbnout...;-O, ale naopak velmi bohatě ze štědrých příspěvků na děti, o které se ovšem téměř nestarají, takže těch jsou plné děcáky. Na to jsi asi nějak pozapomněl, bambulo (Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti
JD

gagaryn

4. 6. 2009 14:30
***

To že cikán řekne, že na něj byl spáchán rasistický útok, ještě neznamená, že na něj ten útok byl doopravdy spáchán. Z toho by se mělo vždy vycházet.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 6. 2009 14:31
Re: ***

Tu jseš chytrý jak Georgi Dimitrov;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik