Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cibich

4. 6. 2009 14:07
Kdo to má

7.400 Kč příspěvek na bydlení

8.700 Kč sociální dávky

1.700 Kč přídavky na děti - pokud má "pouze" 3 děti

7.600 Kč rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte.

Kdo to má z pracujících?

0 0
možnosti
PK

Pako01

4. 6. 2009 14:02
Cikány nenutí k emgraci rasismus, ale jejich vyčuranost.

Už se toho o Cikánech napsalo spousty, ale přiznejme si to základní: Cikánofilství je velký byznys pro mnohé zúčastněné - novináře, různé "neziskovky", a v neposlední řadě pro méně schopné právníky, kteří si v cikánofilství našli svoji hlavní obživu. Někde na konci tohoto seznamu jsou Cikáni, o ty jde těmto výše zmiňovaným ze všeho nejméně.

Co se týká vyčuranosti cikánského etnika, je naprosto evidentní, že to je ten hlavní problém, který zvedá adrenalin každému daňovému poplatníku. Kdybychom byli rasisty, v Kanadě by stály též fronty různých asiatů a dalších přistěhovalců. Schopnost vycucat ze sociálního systému maximum je to, co vadí obyčejným lidem. Autor opět vzal problém odprostředka a článek nasměroval tak, abychom se chytli za nos, jací jsme rasisté. Rasismus existuje. Ale černý. Protože první zákon Cikána zní: Okrást gadža není zločin....

0 0
možnosti
MS

BingoXX

4. 6. 2009 13:57
paní redaktorka míří do Kanady

protože velmi dobře ví jako ostatní cikáni, že tam bude žít až 1,5 roku bez práce než se azyl vyřídí, proč třeba nezamíří do Anglie? Protože by tam musela hned makat! Cikány nevyhání ani rasismus ani chudoba ale jejich "vychcanost" najít místo , kde se jim bude nejlépe žít bez práce.Jinak nejchudším závidět sociální dávky může jen naprosto hloupý člověk ale paní Řápkové je třeba držet palce, ona neloupí žádné darované peníze, ale bere darebákům to co nechtějí platit dobrovolně a dotyčným zbyde ještě dost velkán částka aby mohli hrát v herně a opít se každý den, víte, oni si ještě toho dost nakradou. Když přijdou k nám domů krást tak jsou na vině oni, neboť mají zlodějinu v genech a ža se objeví Vandasové a pod. tak jim klidně i klacek přinesu ať s cikány pořádně zatočí. Až budou všichni cikáni v Kanadě, bude tu rozhodně lépe!

0 0
možnosti
MN

lunak

4. 6. 2009 13:55
Pár slov na osvětlení

V celé diskuzi převládá názor, že někteří Romové jsou dobří ale většina naopak, takže je prostě musíme strčit do jednoho pytle odpadků. Jenže: kolektivní vina je z právního i morálního hlediska nesmysl.  Pokud někdo spáchá zločin je úplně fuk zda je Rom nebo Čech - vždy jde o konkrétní osobu. Zabývat se mírou viny nějakého etnika a zdůvodňovat to mírou nezaměstnanosti a zločinnosti v poměru k etniku jinému, je jen únikovou cestou, jak zdůvodnit vlastní xenofobní pocity a sklony k rasismu.  A to je problém velké části zdejších diskutérů - rasisty se necítí, ale proti romskému etniku mají velké výhrady. Zkuste raději posuzovat jednotlivce v komunitě, než komunitu celou! Když se zeptáte Moraváka zda se cítí být Čechem, tak obvykle odpoví: Já su Čech z Moravy a dává důraz právě na češství. Podobně Romové také odpovídají většinou, že jsou Češi. Jde o místopisné určení území, kde žijí. A z toho hlediska jsme všichni nejdříve Evropané a až pak Češi a měli by jsme se podle toho k sobě chovat.

0 0
možnosti
ZD

kichot

4. 6. 2009 14:00
Re: Pár slov na osvětlení

To je prave ono, jenze zatim je to tak, ze "bilej" Cech ma u statu standardni zastani, kdezto hlasite kricici Romove si "vydobyli" nadstandardni sluzby... Nejde o kolektivni vinu, naopak bud makej, nebo se nediv ze mas min penez a nesvadej to na rasismus apod. protoze stat neni dojna krava, solidarita statu ma fungovat jen u tech kteri to opravdu potrebuji...

0 0
možnosti
JK

gotzur

4. 6. 2009 13:54
Navrhuji autorovi článku

zajet si do Ústí nad Labem do Matiční ulice podívat se na dnešní stav a potom do místní ZOO, kde je ta pověstná zeď, kvůli které tenkrát vplály vášně. Alespoň tu se podařilo zachránit.

0 0
možnosti
M

muhmad123

5. 6. 2009 15:59
Re: Navrhuji autorovi článku

;-D;-D;-D;-D Je to v podstate hnusny, ale pobavilo me to. Je treba, divat se v dnesni slozite dobe na veci s nadhledem R^R^

0 0
možnosti
C

cibich

4. 6. 2009 13:50
Vážený pane autore

Každý cikán nemá na čele napsáno,že je slušný nebo lump,ale když si přijede pro dávky v bouráku,tak to musí kromě státní správy na*s*rat každého.Ono to s tou chudobou není až tak zlé.A všimněte si laskavě,že někteří lidé,kteří pracují,nemají ani takový příjem,jako oni paraziti.Neříkal jeden ze starostů,že dojde i na jejich zlaté řetězy?Na vašem místě bych neplkal!

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 6. 2009 13:54
Re: Vážený pane autore

"V chudobě jsem se narodil,v chudobě jsem žil a v chudobě chci zemřít "¨

řekl papež Pius X.A ty tady furt němo meleš a bouracích a zlatých řetězích.

Ty bys nemohl ani do kostela,neboť by na

tebe spadl strop:-P

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

4. 6. 2009 13:46
A ostatní?

Autore, já si nemyslím, že by si byli lidé málo vědomi absurdnosti a nebezpečí různých skorofašistických spolku a politických skupenstvích, které často svůj program staví na jednoduchém sloganu (pryč s Romy atd....). Nikdy bych nezpochybňoval, že rasismus je svinstvo.

Ale když už tak pěkně generalizujete, co ostatní etnika? Hnusí se mi stejně tak černoch (afroameričan? afroevropan? afroameričanoevropan?) prodávající na Václaváku erotické služby jako kradoucí Rom nebo nepracující běloch či Vietnamec. Mno. Vysvětlete mi, proč je to všechno o Romech. Proč většina (rozumných) lidí nemá nic proti Vietnamcům? Víte to? Nebude to mít náhodou něco společného s tím, že je člověk naprosto výjimečně vidí válet se někde opilé na chodníku, žebrat, krást atd.? Pracovití lidé... Dokonce i tu marihuanu pěstují skvěle... :-)... 

0 0
možnosti
M

muhmad123

4. 6. 2009 13:49
Re: A ostatní?

Ja proti vietnamcum mam dost.... Ale zase je to problem statu!!! Prichazime o ohromne mnozstvi penez z dani a to jen diky organizovanosti jejich blesich trhu a pasovani zbozi k nam!!! Ale oni jsou pracoviti a ja jim to preju, stat se chova jako blbec!

0 0
možnosti
JK

gotzur

4. 6. 2009 13:42
Paní Poláková

si v rádiu vzala půlroční neplacené volno, takže je dost pravděpodobné, že se do ČR zase s rodinou ráda vrátí.

0 0
možnosti
M

myshmother

4. 6. 2009 13:46
Re: Paní Poláková

Souhlas. Psala jsem totéž o něco níže. Levná dovolená s možností něco přišetřit a ještě se zviditelnit. Na tom letišti beztak tábořili ne kvůli imigračnímu úředníkovi, ale kvůli novinářům. Jakmile zhasly kamery, tak najednou zmizeli. :-) Nechápu, že jim to ještě někdo žere.

0 0
možnosti
ZD

kichot

4. 6. 2009 13:38
Pro autora... (3/3)

3. cast

Proto je resenim

jedine individualni posuzovani, nikoliv autorova do nebe voajici

naivita a radoby humanita...

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 6. 2009 13:44
Re: Pro autora... (3/3)

ty jseš kichot nebo k....kot ?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PPSIZ

prazakm-pro pravdu se iDěs zlobí

4. 6. 2009 13:38
Čeho se to autor zastává?

Ta uprchlá redaktorka sama prohlásila, že poslala kdysi svého dvouletého synovce s dvanáctiletým dítětem někam nakoupit. Jak je možné, že nepřišla o děti a nesedí za zanedbání péče?

0 0
možnosti
MN

lunak

4. 6. 2009 14:00
Re: Čeho se to autor zastává?

Proč?

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik