Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

medvěd brtník

24. 6. 2009 18:37
Legální krádež

Nic z netu nestahuji, ani hudbu ani filmy, na CD ukládám jen vlastní foto a texty, na kopírce kopíruji jen doklady a vlastní smlouvy atd.  a přesto ze zákona přispívám nějakým autorům.  To jim jako krádež nepřijde? Je to jako když někdo krade rohlíky a všichni kupující jsou potrestání odvodem ze všech legálně koupených rohlíků!!!

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

24. 6. 2009 12:53
Naprostý souhlas a karma.

PS: Myslíte, že to bude číst i StBácký práskač Janda, coby předseda OSY?

0 0
možnosti
MN

lunak

24. 6. 2009 12:54
Re: Naprostý souhlas a karma.

To doufám!

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

24. 6. 2009 12:46
Navrhuju updatovat název OSA

OSA (Ochranný svaz autorský) na přesnější OSA ZLA (Obrana Slavných Autorů Zákonnou Legislativní Autoritou)

0 0
možnosti
HC

Hanyz01

24. 6. 2009 12:20
Souhlas, ale

Autore, jakkoliv s drtivou většinou obsahu článku souhlasím a máte tam ode mne karmu, tak v jednom jste se sekl - příměr s krádeží nezamknutého auta je zcela mimo - pokud si auto nezamknete a někdo ho ukradne, tak je to pořád krádež! To zaprvé. Zadruhé by to v normálně fungujícím státě a ekonomice nemělo nic měnit na povinnosti pojišťovny hradit škodu. Jiná věc pak ovšem bude, pokud vám pojišťovna zvýší pojistné, či vás odmítne pojistit.

To, že si někdo málo zabezpečí software tedy neznamená nějaké dovolení pro ostatní si ho ukrást. Jakkoli se mi nelíbí akce sdružení typu OSA a to, co prosazují i jakým způsobem to prosazují, tak omlouvání krádeže se mi nelíbí rovněž.

0 0
možnosti
MN

lunak

24. 6. 2009 12:30
Re: Souhlas, ale

Nešlo primárně o omlouvání krádeže. Možná jsem to nedostatečně osvětlil. Musíme si ale uvědomit, že na internetu se pohybují nejen právní a softwaroví odborníci, ale většina jeho uživatelů patří k naprostým laikům (lamy). A ti jen těžko dokáží rozlišit, zda si stahují legální nebo nelegální software. Zadají do vyhledávače požadavek a zda pak stahují od výrobce nebo z warezu je jim v podstatě fuk, hlavně když to funguje. Jsou rádi, když se jim to podaří naistalovat. A při množství free softwaru jen těžko rozlišují, zda je něco legální.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik