Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

graifer

1. 3. 2010 12:23
U nás

když jsme šli v sobotu nebo v neděli  do práce tak jsme dostávali od zaměstnavatele za to stravenky!Od nového roku dostáváme prd,protože se zdaňujou tak to zaměstnavatel vyřešil takto!A  obědy nám zvedly kvůli zdanění hned o 6 kč! A takto zareaguje většina zaměstnavatelů,aby nemuseli platit tuto hloupou daň!

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

1. 3. 2010 12:28
Re: U nás

V případě stravenek je to samozřejmě dobře. Pokud chce stát přispívat lidem na jídlo, nic proti, ať zvedne stávající slevu na dani. Všichni pracující na tom budou stejně, firmám to bude fuk, odpadne jim administrativa se stravenkama a stát kvůli tomu nebude muset emitovat druhou měnu, jejíž jediným přínosem jsou STAMILIONOVÉ zisky pro několik málo zahraničních společností. Ale jemu, spíš těm, kteří o tom rozhodují, se ty stamilionové zisky hodí. Podívejte se někdy do výkazů firem, které se živí jenom stravenkami. Proč jim má stát skrze nesmyslnou výjimku takové zisky garantovat? Jediný důvod, prosím.....

0 0
možnosti
DK

Fonon

1. 3. 2010 12:33
Re: U nás

moc sis to zjednodušil, Štěpáne. Netýká se to pouze stravenek, ale i závodního stravování. Chtěl bych tedy vědět, jaký je rozdíl mezi stravenkami a závodním stravováním. Proč stravenky ne, ale závodní stravování ano?

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

1. 3. 2010 12:34
Re: U nás

Reagoval jsem na příspěvek o stravenkách. Správně, podle mě, je, aby se nepodporovalo ani závodní stravování, ani stravenky. Peníze mají dostávat přímo ti konkrétní zaměstnanci (právě formou zvýšení slevy na dani).

0 0
možnosti
G

graifer

1. 3. 2010 12:33
Re: U nás

Já na stravenkách nejsem závislej!Ale jsou jiní,kteří chodí na obědy do hospody a tam místo 60 kč zaplatili za oběd jeno 30,protože ty stravenky dostali za 30.Takhle si budou mudet zaplatit plnou cenu sami!A to je podle vás dobře?

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

1. 3. 2010 12:35
Re: U nás

ANO! Plaťte plnou cenu a pokud chce stát na vaše i moje jídlo přispívat, ať Vám to dá přímo a jednoduše, např. právě zvýšením slevy na dani. Kde je problém?

0 0
možnosti
G

graifer

1. 3. 2010 12:37
Re: U nás

Právě v tý dani!:-)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

1. 3. 2010 14:49
Re: U nás

Já navrhuji zvýšit slevu na dani tak, aby pracujícím zůstala částka, kterou teď "dostanou" navíc ve stravenkách. Tím budete mít nižší dańovou povinnost na DPFO, vyjde Vás to stejně, jako se stravenkama, jenom ze "systému" nezmizí stovky milionů ve formě zisku nadnárodních koncernů. Ještě něco?

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik